måndag 29 september 2014

En början

Vi har fått klartecken från banken om att vi får låna. Vi kommer att byta bank eftersom Swedbank dels inte var intresserade av annat än att vi var tvungen att ha hela kontantinsatsen i pengar och dels för att Nordea samarbetar med Smålandsvillan som vi ska bygga med. Nordeas deal är att vi betalar 5% i pengar och 5% i eget arbete. Också får vi låna 90%. Sen får vi bättre ränta och ingen uppläggningsavgift på byggkreditivet.

Vi kommer att bygga Villa Kalmar med Smålandsvillan. Jag hade hellre byggt Nybro, men Thomas tycker att det blir för stort. Vi kommer att inreda hela övervåningen själv, och även måla huset, tapetsera, lägga golv och sätta lister och foder. Kommer bli så kul!
De tillval vi har gjort är takkupa, fönster i gavlarna på övervåningen, ekgolv i stället för laminat, kamin, köket ska vi ha i nivå 2 med vita vitvaror, en trappa till övervåningen, badkarsblandare, kommod i badrummet, golvvärme i badummet samt induktionshäll i köket. Tror inte att det är nått mer.

I dag kommer förhoppningsvis säljaren med alla papper. Kontrakt för tomten, tillvalsgrejer osv osv. Jag minns inte exakt allt, men jag ser fram emot det. Tyvärr är Thomas i Norge till fredag nästa vecka, så vi kan inte göra något riktigt kontrakt än och köra igång.

Senare i dag tänkte jag ta med mig mamma och barnen och titta på tomten.
Vi kommer att bygga i Ängsmon, Östersund.

2 kommentarer:

  1. Hittade hit av en slump! Vi ska också bygga med Smålandsvillan och skrev papper med dom igår, i veckan skriver vi på tomten :)
    Kalmar är jättefint, kikade på ett sådant visningshus i våras. Vi ska bygga Vimmerby.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad spännande och kul! Extra kul att vi ligger ungefär samtidigt tidsmässigt. När beräknas ert hus vara klart? Om ni vet förstås. :)

      Radera